NVT 2012

webmaster

Národní výcvikový tábor pro vedoucí, jako prestižní a reprezentativní akce Národní rady RR v ČR proběhla v prvním týdnu července 2012 a všichni se shodneme na tom, že opět úspěšně. Počasí nám přálo a letošní účastníci byli mimořádní. Náročné úkoly všichni zvládli s přehledem, pracovali s nadšením a zodpovědně, málem jsme neměli na čem ukázat metody nápravných opatření.

Jeden z členů týmu (Jožko) to popsal takto:

Jubilejní dvacátý Národní výcvikový tábor RR (zkráceně NVT) se konal začátkem července na táborové základně „Pod Vlčí skálou“ u Sloupu v Moravském krasu. Významný podíl na této události měla i naše 24. Přední hlídka, která vyslala hned čtyři účastníky a jednoho instruktora. Přičemž asi nejdelší trasu na NVT urazila Kessi, která přes léto pobývá na brigádě v Německu. Původně nás mělo být ještě o jednoho více, ale premiéru našeho velitele Přemka v roli instruktora jsme nakonec museli ze závažných důvodů oželet.

Celkem 27 odvážlivců se letos zformovalo do čtyř kmenů pojmenovaných dle exotických živočichů: ženské kmeny nesly názvy Anakondy a Karety, mužské kmeny Krokodýli a Varani. Účastníci i instruktoři NVT pocházeli prakticky z celé České republiky, od Vyššího Brodu v jižních Čechách až po Třinec ve Slezsku.

Program NVT je, jak každý absolvent ví, mimořádně našlapaný. A tak jsme se, účastníci i instruktoři, měli co ohánět. Letošní ročník však můžeme označit za výjimečný, neboť všechny kmeny byly poměrně vyrovnané a co víc, zvládaly plnit stanovené výcvikové úkoly v termínu. Všechna čest. Například instruktorská dvojice Karel-Jožka letos zlomila několikaleté prokletí a konečně se dočkala první večeře, což vzbudilo neskrývané veselí.

Počasí nám oproti loňskému ročníku docela přálo, i když jediná bouřka, která nás během tábora postihla, spolehlivě zhatila jeden večerní program. V kontextu celé akce to však moc nevadilo. Noci byly poměrně teplé, zato se tento rok urodilo množství hmyzu, s nímž instruktoři i účastníci sváděli líté boje. Letos se rovněž do systému NVT aplikovalo několik novinek. Například sestava instruktorského týmu zahrnovala hned dva zdravotníky, kteří však měli, díky Bohu, jen minimum práce. Jinou novinkou byla bečka kofoly pro všechny přítomné, kterou jsme narazili po táborové olympiádě. Čímž se náš milovaný národní velitel vskutku vytáhl.

Předposlední den tábora nás navštívila skautská činovnice z Libereckého kraje Alena Hauptmanová – Slon, která všechny přítomné seznámila s úžasnou hrou jménem Padák. Děkujeme! A nás ze „Čtyřiadvacítky“ potěšila i krátká návštěva velitele Přemka s rodinou. Poslední den pak čerství absolventi NVT převzali své certifikáty a vytoužené nášivky, mezi nimi i kvartet 24. PH ve složení Mája Kandelová, Kessi Svetová, Viki Krištof a Honza Vytřísal. Počínaje 8. červencem tak mají všichni aktivní vedoucí 24. Přední hlídky standardizované pedagogické vzdělání pro volnočasovou práci s dětmi a mládeží, které je akreditováno ministerstvem školství.

Fotogalerie z NVT 1, autoři Katka a Karel Hauptmanovi, zde.

Fotogalerii autorů Národního a Marka Bužgy zde.

Realizační tým Národního výcvikového tábora 2012:

Velitel tábora: Petr Walach
Průvodce – senior: Karel Hauptman
Instruktoři – zdravotníci: Marek Bužga, Lenka Fridrichová
Instruktor – kuchař: Láďa Menčík
Instruktoři: Petr Helešic, Josef Švirák, Petr Machalec, Jan Holeček, Josef Kovář, Marek Mitrenga
Zvláštní úkoly: Kateřina Hauptmanová, Michaela Mitrenga.

Děkujeme!

Podobné příspěvky

Naši podporovatelé a partneři

Naším největším podporovatelem je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Na krajské a lokální úrovni nás dále podporují především jednotlivé krajské a obecní úřady, církve a různé firmy.
Na národní či krajské úrovni jsme rovněž členy nebo spolupracujeme s různými organizacemi a církvemi. Díky aktivní spolupráci a předávání zkušeností může naše služba růst a fungovat.